Rubins på det hala

Det var inte bara medlemmarna i Svenne Rubins som kom på det hala, när Långshyttan bjöd på kändismatch i fotboll. Ett ihärdigt regnande gjorde planen ordentligt hal, men det hindrade varken Sven Rubin eller Roine Rubinstein från att trycka dit varsin boll bakom Thomas Ravelli under uppvärmningen.
Men när matchen väl kom igång, så började det så kallade "Sponsorlaget" bäst och tog ledningen med 3-0 innan de ivrigt påhejade kändisarna ens fått upp ångan. Till saken hörde dessvärre att Birger P. Resley blev ordentligt frånsprungen på 1:an, kapellmästarn' själv agerade rundningsmärke på 2:an och vid 3:an stod den för dagen kepsprydde Flaco Kronqvist som fastvuxen i gräset.

Det tog lagfoto innan matchen.

Dock satt Roine på bänken hela den perioden och när han väl trädde in i matchen så kom vändningen. Såpa stjärnan Martin Bennett reducerade för kändislaget och strax efter fick Roine på en ordentlig halvvollyträff som resulterade i mål. I slutet av första halvlek petade (läs nickade) sen countrykungen Mats Rådberg in en pinne i brasan och bollen i mål till 3-3 efter ett vackert inlägg från Claes Malmberg.

Halvtidsvila!! Våta och trötta letade sig Birger, Mats Rådberg och Thomas Ravelli ut till omklädningrummet

Sponsorlaget tryckte på i början av andra halvlek och en nick så att kepsen rök för Flaco kunde inte hindra att 4-3 kom. En dittills osynlig Hockey-Bockey Bengt Benkt var sen nära att kvittera, men det blev ingen hästspark i mål, trots att han sprang runt i cirkel, likt en cirkushäst. Det var också farligt nära 5-3 sedan Birger trampat på bollen, men målet dömdes bort för offside. Slutskedet bjöd på stor dramatik. Sven hade en bra chans men fick se sponsorlagets målvakt göra en vacker räddning. Kvitteringen kom dock med 10 minuter kvar genom Martin Benett. Denne var också nära att avgöra matchen minuten före full tid, sedan Roine vackert nickskarvat fram bollen.

Sven har lagt upp bollen på straffpunkten.

Det hela gick till straffläggning och Sven var den i Rubinsgänget som fick förtroende att slå en av straffarna. Tyvärr gick det inte bättre än att målvakten räddade (Eller som matchspeakern sa: "Sven, sköt du eller snubblade du bara?" Trots detta debackel, så kunde Thomas Ravelli avgöra för kändislaget i och med att han själv slog in den avgörande straffen.

Straffskjutandet följdes med spänning av de övriga i gruppen, fast Benkt var lite vilsen även då.

Vinst således för kändislaget, där Roine tveklöst var den som kvitterade ut bäst betyg av orkestermedlemmarna. Fem sanningar av fem möjliga blir juryns betyg, sedan Roines ben matchen igenom gått som trumpinnar. Sven var väl sen den i orkestern som trots den missade straffen gjorde en del nytta på planen. Tre sanningar, dock med viss tvekan, blir det. Kepsprydde Flaco såg i alla fall stundtals ut som en fotbollsspelare, åtminstone så länge inte bollen var i närheten. Detta renderar honom två sanningar, men när det handlade om bollbehandling så var han i nivå med de två kvarvarande orkestermedlemmarna. Birger, som kommit ifrån tidigare matcher med hedern i behåll, hade svårt i det våta gräset mer än en sanning kan det dessvärre inte bli. Svårt hade också Hockey-Bockey Bengt Benkt, om vars insats juryn egentligen saknar ord... Men bättre lyss till den säng som brast, än att aldrig spänna på.... eller hur det nu var.