Totalfotboll av Rubins

Det bjöds på "totalfotboll" när Rubins deltog i den traditionsenliga kändismatchen i Långshyttan, den 18:e augusti. Tillsammans med fotbollslegender, såpaskådisar och TV-profiler, lyckades Rubins vinna matchen mot de lokala förmågorna med siffrorna 2-1. Fast... ska man hålla sig till sanningen, och det måste man ju i Svenne Rubins fall, så nog spelar man musik bättre än fotboll.

Avbytarbänken... men Sven fick inte ens börja där!!

"Spela bollen till den som har samma färg på tröjan" var lagledare Thomas Nordahls råd innan matchen, och nog var goda råd dyra. Flaco bildade mittbackspar tillsammans med något mer rutinerade Glenn Hysén, medan Hockey-Bockey Bengt-Benkt startade som ytterback. Övriga Rubinare fick börja på bänken.

Glenn Hysen tycks redan på uppvärmningen givit upp hoppet om sina lagkamrater

Efter 10 minuters spel var så kapellmästarn inne på planen och han var omedelbart inblandad i kändislagets första målchans. Sven satta pannan till ett inlägg från Ralf Edström, men bollen smet tätt utanför. I stället kunde "hemmalaget" ta ledningen strax efteråt, detta trots (eller kanske på grund av) att Birger då hade ersatt Hysén på backplatsen. Men Birger var nära att ta revansch strax efteråt, sedan han fått en passning från Klas Ingesson. Bollkontrollen (snarast  "nollkontrollen") var dock inte vad den borde, så Birger följde den gamla sanningen "Jag nådde inte ända fram". I slutet av halvleken fick så Sven agera försvarsminister, och då förstod webbredaktionen varför han tidigare sattes att slå långa bollar till Bengt. Endast Ronnie Hellströms fantomspel i målet förmådde hålla kändislaget kvar i matchen.

Thomas Nordahl lägger upp taktiken för laget.

I andra halvlek valde man att toppa laget från början, och följden blev att Hockey-Bockey Bengt-Benkt fick börja på avbytarbänken. Detta gav dessvärre inget resultat, utan i stället fick Birger agera räddande ängel i försvaret, sedan Flaco och Roine blivit överspelade. Det ska sägas om Roine att han annars inledde matchen mycket bra, men matchen gick över 2 * 30 minuter och Roines kondition räckte bara för 2 * 3 minuter. Trots detta kunde kändislaget både kvittera och även avgöra matchen till egen fördel. Rederietstjärnan Kenneth Söderman visade sig vara en riktig duktig fotbollsspelare och satte kvitteringen, medan Glenn Hysén sedan kunde gå in med vinstmålet, efter en fin framspelning av Ingesson.  Hemmapojkarna forcerade hårt i slutskedet och åter visade Birger oanade talanger som försvarsspelare. Hans avslutande rensning räddade segern åt kändislaget och han kunde därmed också kvittera ut det bästa betyget i Rubinskvintetten, då han faktiskt var den enda i gruppen som gjort nån verklig nytta på planen. Fyra sanningar blev betyget, däremot kunde publiken konstatera att han nog ska hålla sig i försvarslinjen. Nån målskytt är han inte, men det var nära att hans snedspark, efter Ingessons öppnande passning, orkat ända fram till mållinjen. Tyvärr var "motgräs", så bollens hiskeliga fart bromsades upp....

Roine visade prov på skott-teknik av sällan skådat slag

Roine var annars den största bollbegåvningen hos sanningssägarna från Vansbro. Men som nämnts ovan räckte inte konditionen till, och Roine försvann allt mer ju längre matchen led. Men webjuryn ger ändå tre sanningar i betyg, då vi ändå skymtade glimtar av en idrottsman hos honom. Kapellmästarn hade problem med nya skor... Men annars var kanske just skorna det bästa hos honom, och vi förstår som sagt varför hans fotbollsaga blev som den blev. Två sanningar, och inte ett dyft mer tillfaller Sven. Sen återstår då två man.... För att ta till en idrottsklyscha så kan man väl säga att varken Flaco eller Hockey-Bockey Bengt-Benkt "kom in i matchen". Det är ju svårt det där med bollar... de rullar ju... och så är de runda.... Ska någon nämnas före den andra, så kan man väl säga att Flaco i alla fall försökte nicka... För Bengts del så, ja... trots att han är klaviaturspelare, så trampade han ordentligt i klaveret när det gällde fotboll. En sanning var är det bistra betyget för herrarna.

Sven slår en lång boll... till Hockey-Bockey Bengt-Benkt

Nåja... underhållande var det i alla fall och det tyckte också de närmare 500 personerna i publiken. Webbredaktionen hade en skön eftermiddag i solen och njöt av såväl fotbollen, som Thomas Nordahls underhållande matchreflektioner. Men Roine, var det verkligen det där bruna du drack efter matchen sportdryck?